Vad är Krav Maga?

Vad är Krav Maga? | Självförsvar | Närstridssystem

Vad är Krav Maga?
Det är ett Självförsvar och Närstridssystem


Krav Maga av hebreiska קרב מגע, "närstrid", ibland förkortat KM, är samlingsnamnet
för flera självförsvars- och närstridssystem med rötterna i Israel.

Krav Maga

är ett praktiskt och taktiskt närstridssystem som lär dig hur du förebygger, hanterar och övervinner alla typer
av hot och våld. Essensen i systemet är effektivt självförsvar och närkamp, där utövaren tränas i att försvara sig själv och/eller andra mot en eller flera beväpnade eller obeväpnade angripare.

Krav Maga kännetecknas av att det är enkelt, naturligt och effektivt och betraktas som nutidens mest effektiva och lösnings orienterade självförsvars system.

Krav Maga | Imi Lichtenfeld

är utvecklat i Israel av Imi Lichtenfeld under realistiska former och i skarpa situationer. Detta betyder att det inte finns något hokus pokus – bara självförsvar. Idag vidareutvecklas Krav Maga av Eyal Yanilov, som är Imis utvalda efterträdare.
Du kan läsa mer om Eyal Yanilov genom att besöka hans hemsida här!

De lösningar som finns i Krav Maga blir hela tiden testade, ändrade och förbättrade så att de matchar de hot och angrepp som är mest aktuella idag. Systemet används av många professionella, myndigheter och institutioner.

Krav Maga passar alla, oavsett ålder och kön, och alla tekniker kan utföras utan större hänsyn till kläder, skor eller andra saker som utövaren kan tänkas bära. På samma sätt har miljön ingen större betydelse för vilken teknik som används.

Krav Maga förbereder utövaren på alla tänkbara scenarion, och lär denne att dra nytta av omgivningen.
Mental beredskap samt konflikthantering och hantering av situationer med hög stressnivå tränas i stor utsträckning då dessa element är essentiella för att kunskaperna ska fungera i verkligheten.

Vad är Krav Maga? | Självförsvar och Närstridssystem

Vad är Krav Maga? | Självförsvar | Närstridssystem

Vad är Krav Maga?
Ett effektivt Självförsvar och Närstridssystem